Αυτοσχέδια παιχνίδια για παιδιά

Αυτοσχέδια παιχνίδια για παιδιά

Μία από τις μεγάλες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γονείς, είναι η γκρίνια των παιδιών τους όταν βαριούνται. Είναι φορές που τα παιχνίδια τους δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα ίδια, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν ανελέητα. Τι μπορείτε να κάνετε; Να ανακαλύψετε νέα παιχνίδια και επειδή τα παιδιά δεν είναι έτσι κι αλλιώς σε καλό mood εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να τα εντυπωσιάσετε. Πώς θα γίνει αυτό; Με αυτοσχέδια παιχνίδια… Ας δούμε παρακάτω κάποια αυτοσχέδια παιχνίδια για κακομαθημένα και απαιτητικά παιδιά…

-Super market ή αγορά τροφίμων…
Επιστρατεύστε συσκευασίες τροφίμων που όμως είναι κλειστές ώστε να αποφύγετε ατυχήματα… Γάλα εβαπορέ, συσκευασίες με χυμό ντομάτας, μακαρόνια, ρύζια και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και στήστε μια αγορά. Κάποιος θα είναι ο ταμίας και κάποιος άλλος ο πελάτης. Ο πελάτης ας έχει και ένα πλαστικό κουτί για καλάθι ή καρότσι αγορών και ο ταμίας κάποια χαρτονομίσματα και κέρματα. Θα μπορούσαν να είναι και ψεύτικα ή η συναλλαγή να γίνεται με μπίλιες. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει και το παιδί πώς ψωνίζουμε, πώς παίρνουμε ρέστα, απλές μαθηματικές πράξεις. Αποδείξεις να μην ξεχνάτε. Πάνω απ’ όλα πολίτες με φορολογική συνείδηση…

-Το κυνήγι του θησαυρού
Πρέπει να κρύψετε ένα αντικείμενο μέσα στο σπίτι αλλά και να σχεδιάσετε έναν χάρτη με οδηγίες προκειμένου να βρει το παιδί σας το αντικείμενο. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, κάνουμε τον χάρτη εύκολο ή δύσκολο. Στο μεγάλο κόκκινο σημάδι πάνω στον χάρτη βρίσκεται τοποθετημένος ο θησαυρός. Σχεδιάστε εμπόδια, γρίφους και ό,τι άλλο κρίνεται πως θα απογειώσει το παιχνίδι.

-Αγώνες με το ρολό από το χαρτί της κουζίνας
Όταν σας τελειώνει το χαρτί της κουζίνας μην το πετάτε. Κρατήστε το για αυτοσχέδιο παιχνίδι. Πώς λειτουργεί; Θα χρειαστείτε τόσα ρολά όσοι και οι παίκτες. Επίσης τόσα πλαστικά ποτήρια όσοι και οι παίκτες. Ένα με γάλο τραπέζι και μπόλικες μπάλες του πινγκ πονγκ. Φυσώντας μέσα από το ρολό πρέπει να κατευθύνουν την μπάλα στο ποτήρι που είναι στερεωμένο στο χείλος του τραπεζιού. Ο παίκτης που θα κατευθύνει περισσότερες μπάλες μέσα στο ποτήρι, στον χρόνο που έχετε ορίσει, δηλαδή μέχρι να σφυρίξετε λήξη του αγώνα, είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει!

-Το λέιζερ ή αλλιώς επικίνδυνες αποστολές
Θα χρειαστείτε κόκκινο νήμα. Δέστε το πάνω σε έπιπλα σχηματίζοντας λέιζερ. Στην άλλη μεριά τοποθετήστε ένα πολύτιμο υποτίθεται αντικείμενο. Το παιδί πρέπει να περάσει ανάμεσα από το νήμα που είναι δεμένο σε στιλ ζιγκ ζαγκ χωρίς να ακουμπήσει. Πρέπει να διασχίσει όλη τη διαδρομή χωρίς καθόλου να ακουμπήσει το νήμα μέχρι να φτάσει το πολύτιμο αντικείμενο και να το πάρει.

Share This

Leave a Comment