Κούκλες μωρά: περισσότερο από παιχνίδι

Κούκλες μωρά: περισσότερο από παιχνίδι

Οι κούκλες μωρά είναι κάτι περισσότερο από παιχνίδι για τα κορίτσια. Στην πραγματικότητα, ικανοποιούν την τάση τους να ταυτίζονται. Τα μικρά κοριτσάκια από τη στιγμή που καταλαβαίνουν, αρχίζουν και να θέλουν να ταυτιστούν με την μαμά τους και να την μιμηθούν. Κάπως έτσι, με την κούκλα μωρό αποκτούν το δικό τους παιδάκι. Με την κούκλα μωρό το κοριτσάκι αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας και της φροντίδας. Ωριμάζει μέσα από την κούκλα μωρό, αφού προσπαθεί να μιμηθεί όλα όσα κάνει μια γυναίκα σε ένα αληθινό μωρό.

-Η πρώτη μου ζουζούνα κούκλα

Μιλάει ελληνικά, παίζει, μαθαίνει και κρατάει συντροφιά σε ένα μικρό κοριτσάκι, όλες τις ώρες. Έχει μαλακό σώμα και μπιμπερό. Όταν πιέσετε την κοιλίτσα της θα ακούσετε παραμυθάκια, ποιήματα, τραγουδάκια και όμορφη μουσική με τη γλυκιά φωνή της Ζουζούνας! Τα παραμυθάκια που περιλάμβάνει είναι: «Οι ποντικοί στο ταξίδι», «Δέκα μικρά αραπάκια», «Η Μηλιά» και «Η Κουκουβάγια». Τα 5 τραγουδάκια από την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, είναι: «Δεν περνάς κυρά Μαρία», «Καραβάκι», «Τι χαρά!», «Ο μπάρμπα Μπρίλιος» και «Γκλινγ γκλονγκ».
Τα 7 θεατρικά παιχνίδια με μουσική τα οποία περιλαμβάνει, είναι: «Οι νάνοι του Άη Βασίλη», «Οι πεταλουδίτσες», «Τα παπάκια», «Χαρωπά τα δυο μου χέρια», «Τα καλικαντζαράκια», «Χορεύουμε αγκαλίτσα», «Τα Κινεζάκια»…

-Ζουζούνα κούκλα γιατρός-Μαμ Πιπί

Η άλλη εκδοχή της Ζουζούνας την θέλει να ταϊζεται με το μπιμπερό και να κάνει πιπί της σαν αληθινό μωρό! Μάλιστα, το σετ περιλαμβάνει και όλα όσα χρειάζεται ένας γιατρός για να εξετάσει ένα παιδάκι. Κάπως έτσι, το μικρό σας μπορεί να κάνει πως εξετάζει την αρρωστούλα κούκλα. Η κούκλα έχει και 8 διασκεδαστικές, εκπαιδευτικές λειτουργίες: παραμυθάκια, παιδικά τραγουδάκια,  ζουζουνίσιες κουβεντούλες, ελληνικά παιδικά νανουρίσματα και παιχνίδι κουίζ «Σωστό ή Λάθος;»!

-Αναστασία Κούκλα – Σου μιλώ

Η Αναστασία είναι η πρώτη εκπαιδευτική κούκλα των κοριτσιών! Μιλάει ελληνικά, παίζει, μαθαίνει και διασκεδάζει τα κορίτσια. Η Αναστασία μοιάζει λίγο μεγαλύτερη από μωρό και κάπως έτσι μαθαίνει στα παιδιά: παραμυθάκια, τραγουδάκια, θεατρικά παιχνίδια με μουσική αλλά και χορούς του κόσμου, αινίγματα και γλωσσοδέτες, μαντέματα, την αλφάβητο και πολλές πολλές λέξεις…

Share This

Leave a Comment