Ομαδικά παιχνίδια για party

Ομαδικά παιχνίδια για party

Η επιτυχία ενός party δεν εξαρτάται μόνο από την μουσική, το φαγητό του μπουφέ και την διακόσμηση. Πολύ σημαντικά είναι και τα ομαδικά παιχνίδια του party. Παιχνίδια που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των καλεσμένων και στην πραγματικότητα θα τους διασκεδάσουν. Τα ομαδικά παιχνίδια ενός party είναι ο πιο σωστός τρόπος για να γνωριστούν οι καλεσμένοι μεταξύ τους και να σπάσει ο πάγος. Μετά από αυτά, χαλαροί όπως θα είναι, μπορεί ακόμη και να χορέψουν.

-Το σβήσιμο του κεριού
Αυτό το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών έως 100 ετών. Στο κέντρο του τραπεζιού τοποθετούμε ένα αναμμένο κερί. Οι παίκτες προσπαθούν να το σβήσουν με τη βοήθεια ενός νεροπίστολου. Ανάλογα με την ηλικία των παικτών πρέπει να αυξάνετε και τον βαθμό της δυσκολίας. Από πόσο μακριά θα σημαδέψουν ή πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η φλόγα του κεριού.

-Μουσικές καρέκλες
Φαντάζεστε μεγάλους ανθρώπους να παίζουν μουσικές καρέκλες; Εμείς εύκολα. Βάλτε κάποιον να χειρίζεται τη μουσική. Τοποθετείστε στον χώρο καρέκλες σε σειρά. Αν οι παίκτες είναι 10 θα πρέπει να βάλετε 9 καρέκλες. Καθώς η μουσική παίζει, οι παίκτες πρέπει να γυρίζουν γύρω από τις καρέκλες. Όταν πάψει η μουσική, πρέπει να καθίσουν σε αυτές. Ο παίκτης που θα μείνει όρθιος, βγαίνει από το παιχνίδι, παίρνοντας μαζί του και μια καρέκλα.

-Φυσικά μπουκάλα!
Παρεξηγημένο παιχνίδι που αν παιχτεί κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αρέσει σε όλους και να σπάσει και τον πάγο. Δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά αφού υπάρχουν πιο διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι καλεσμένοι κάθονται κυκλικά. Στη μέση τοποθετούν ένα μπουκάλι. Κάποιος το γυρίζει. Όταν το μπουκάλι σταματήσει να γυρίζει οι παίκτες που δείχνει με τις δυο άκρες του, πρέπει να αλλάξουν ένα φιλί. Το αν θα είναι στο μάγουλο, στο μέτωπο, στο χέρι ή στο στόμα, είναι φυσικά στην κρίση τους…

-Το μπαλόνι
Δίνουμε σε κάθε καλεσμένο από ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι. Εκείνος που θα το φουσκώσει τόσο πολύ ώστε αυτό να σκάσει είναι ο νικητής. Τα μικρά παιδιά θα το απολαύσουν. Οι μεγάλοι θα καταλάβουν γιατί πρέπει να κόψουν το κάπνισμα… Άρα είναι και ωφέλιμο για την υγεία αυτό το παιχνίδι.

-Διαγωνισμός χορού
Κάποιοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του κριτή. Καλό είναι να υπάρχουν τρία άτομα στην κριτική επιτροπή. Οι υπόλοιποι σχηματίζουν ζευγάρια. Μπορούν να χορέψουν ό,τι θέλουν. Στο τέλος του κάθε χορού, η κριτική επιτροπή βαθμολογεί το διαγωνιζόμενο ζεύγος. Θα πρέπει να τους έχετε δώσει ή από έναν μικρό πίνακα με μαρκαδόρο ή πολλές κόλλες Α4. Για περισσότερη πλάκα μπορούν και να σχολιάσουν τους διαγωνιζόμενους όπως γίνεται στα talent shows. Enjoy!

Share This

Leave a Comment