Παιχνίδια για 2 άτομα

Παιχνίδια για 2 άτομα

Και οι μεγάλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι. Τι πιο ωραίο από Χειμώνα, ζεστό σπίτι, ίσως τζάκι, κρασί και κάτι να παίξετε. Είτε είστε ζευγάρι στη ζωή είτε είστε φίλοι, κάποτε βαριέστε τις ταινίες και θέλετε λίγη δράση μέσα από τη ζεστασιά του σπιτιού ή κάτι για να κοντραριστείτε τέλος πάντων. Εύκολο! Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας για παιχνίδια για 2 άτομα!

-Σκάκι ή τάβλι τα κλασικά
Ποιος δεν έχει στο σπίτι του μια σκακιέρα ή ένα τάβλι; Όλοι έχουμε. Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής. Το τάβλι θέλει και τύχη. Πάρτε την απόφαση αν θέλετε να το ρίξετε στα ζάρια ή να ακονίσετε το μυαλό σας και στήστε το ανάμεσά σας. Η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

-Ρήγας, ντάμα, βαλές, άσος και… αγωνία!
Η αγωνία είναι ένα παιχνίδι που παίζεται με τα 52 χαρτιά της τράπουλας και είναι διασκεδαστικό. Σε κάθε παρτίδα μοιράζονται από 7 φύλλα σε κάθε παίκτη. Ένα φύλλο τοποθετείται ανοιχτό στο τραπέζι, ενώ η υπόλοιπη τράπουλα τοποθετείται ανάποδα σε θέση τέτοια ώστε να την φθάνουν όλοι οι παίκτες. Πρώτος παίζει εκείνος που δεν μοίρασε φυσικά… Ο παίκτης πρέπει να ρίξει ένα φύλλο το οποίο να έχει είτε τον ίδιο αριθμό ή την ίδια φιγούρα με το φύλλο που βρίσκεται ανοικτό πάνω πάνω. Αν δεν έχει αντίστοιχο φύλλο, τότε πρέπει να τραβήξει ένα φύλλο από την τράπουλα. Αν και πάλι δεν βρει κατάλληλο φύλλο, τότε πάει πάσο. Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να τραβήξει φύλλο από την τράπουλα ακόμα και αν έχει διαθέσιμο φύλλο να παίξει. Πριν πάει πάσο, θα πρέπει να έχει τραβήξει ένα φύλλο από την τράπουλα. Σκοπός κάθε παίκτη είναι να ρίξει όλα τα φύλλα που έχει στο χέρι του ή να πάρει όσο λιγότερους πόντους γίνεται σε κάθε παρτίδα.

-Jenga
Κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που λατρεύουν όλα τα μεγάλα παιδιά. Ένας πύργος από ισομερή τουβλάκια. Κάθε παίκτης τραβάει ένα τουβλάκι όποτε έρχεται η σειρά του να παίξει. Χάνει ο παίκτης που θα ρίξει κάτω τον πύργο.

-Strip chocolate
Επιτραπέζιο παιχνίδι που απευθύνεται σε ζευγάρια ή σε φίλους με μεγάλη οικειότητα μεταξύ τους… Οι παίκτες ρίχνουν το ζάρι και μετακινούν το πιόνι τους πάνω στο ταμπλό του παιχνιδιού εκτελώντας τις «αισθησιακές» δραστηριότητες που θα τους τύχουν… Μασάζ, παθιασμένα φιλιά, στριπτιζ και άλλα πολλά και ερωτικά.

-Μια ιστορία
Αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζεται και με μεγαλύτερη παρέα αλλά έχει πλάκα ή ενδιαφέρον –όπως το δει κανείς- και όταν παίζεται από δύο. Κάθε παίκτης λέει μια πρόταση με σκοπό να σχηματιστεί μια ιστορία. Νικητής και ηττημένος εδώ δεν υπάρχει. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να προκύψει μια ιστορία πλήρης με αρχή, μέση και τέλος. «Μια φορά κι έναν καιρό…»…

Share This

Leave a Comment