Παιχνίδια περιβαλλοντικής ευφυΐας για υπεύθυνα παιδιά

Παιχνίδια περιβαλλοντικής ευφυΐας για υπεύθυνα παιδιά

Τα παιχνίδια περιβαλλοντικής ευφυΐας βοηθούν το παιδί να μάθει να κάνει τα αυτονόητα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πραγματικότητα, ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, το σχολείο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να κάνει τα παιδιά να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι κάτι που πρέπει να δουλεύεται όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να γίνει ακριβώς αυτό που αποκαλούμε συνείδηση και τρόπος ζωής.

-Εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ανακύκλωση»

Περιέχει πολύχρωμες εικονογραφημένες κάρτες και 6 χάρτινους κάδους ανακύκλωσης για να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα προϊόντα και υλικά. Με αυτό το παιχνίδι ανακύκλωσης τα παιδιά αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα, τη λογική τους σκέψη όπως και την ικανότητα συντονισμού ματιού-χεριού. Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Το εν λόγω παιχνίδι είναι βεβαίως μόνον η αρχή και φυσικά η αφορμή ή αλλιώς η γνωριμία του παιδιού με την ανακύκλωση. Από εκεί και πέρα μπορείτε και στο σπίτι να εφαρμόσετε το ίδιο σύστημα με τους χρωματιστούς κάδους, εξηγώντας στο παιδί σας πως ό,τι κάνουμε στο παιχνίδι, κάνουμε και στην πραγματική ζωή με τα ανακυκλώσιμα υλικά μας.

-«Οι φίλοι μας τα ζώα»

Περιλαμβάνει παιχνίδια με κάρτες-παζλ σε μεγάλο μέγεθος ειδικά σχεδιασμένες για μικρά παιδιά. Οι κάρτες είναι ανθεκτικές και πλαστικοποιημένες και το παιδί συνδέει τα κομμάτια μαθαίνοντας παράλληλα τα πρώτα του ζωάκια. Κατάλληλο για παιδιά από 2 ετών και άνω. Το παιδί με αυτό το παιχνίδι αρχίζει να μαθαίνει τα ζώα και να έρχεται πιο κοντά τους. Επόμενο βήμα είναι να μάθει να νοιάζεται για τα αδεσποτάκια –γάτες και σκυλάκια- και να σας ζητά να τα φροντίσετε μαζί, πηγαίνοντάς τους νερό και τροφή.

-«Μικρός κηπουρός» και «Θερμοκήπιο»

Με το παιχνίδι «Μικρός κηπουρός» το παιδί μαθαίνει πώς αναπτύσσεται ένα φυτό και φτιάχνει μόνο του τον κήπο του. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελεί μία έξυπνη μέθοδο εκμάθησης των σημαντικών λειτουργιών της ζωής. Κατάλληλο για παιδιά 8 ετών και άνω. Το παιχνίδι «Θερμοκήπιο» απευθύνεται σε ελάχιστα μεγαλύτερα παιδιά. Πρόκειται για ένα πλήρες σετ με συναρμολογούμενο διαφανές θερμοκήπιο, τύρφη, σπόρους και άλλα πολλά στοιχεία, το οποίο θα επιτρέψει στο παιδί να γίνει ένας έμπειρος βοτανολόγος και να δοκιμάσει τις επιστημονικές του ικανότητες! Το εικονογραφημένο εγχειρίδιο δίνει πολλές πληροφορίες για τους παράγοντες που επηρεάζουν την καλλιέργεια φυτών, τη χλωροφύλλη και τη φωτοσύνθεση. Επιτρέψτε στο παιδί σας μετά από αυτό το παιχνίδι, να καλλιεργήσει τα δικά του φυτά στο σπίτι σε γλάστρες ή στον κήπο. Δώστε του την ευκαιρία να τα φροντίσει, να τα περιποιηθεί και να παρακολουθήσει την εξέλιξή τους.

Share This

Leave a Comment