Παιχνίδια στο σπίτι που γυμνάζουν το σώμα

Παιχνίδια στο σπίτι που γυμνάζουν το σώμα

Ένα παιδί που βρίσκεται πολλές ώρες της ημέρας μέσα στο σπίτι δεν σημαίνει πως δεν πρέπει και να γυμνάζει το σώμα του. Η άσκηση και η άθληση πρέπει να είναι συνοδοιπόροι του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ανεξάρτητα από το αν έχουμε τη δυνατότητα να βγάζουμε έξω το παιδί μας για να γυμναστεί ή πόσο συχνά μπορούμε να το κάνουμε αυτό, υπάρχουν προς εκμετάλλευση και οι αμέτρητες ώρες που περνά μέσα στο σπίτι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να έχουμε υπόψιν μας τις ασκήσεις εκείνες που μοιάζουν με παιχνίδια που γυμνάζουν το σώμα. Ανεξάρτητα από τον χώρο που διαθέτουμε μέσα στο σπίτι, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να γυμναστούν.

-Τρέξιμο
Βάζουμε μια ωραία μουσική, σπρώχνουμε τους καναπέδες και όλα έπιπλα που ενοχλούν στην άκρη και ξεκινάμε να τρέχουμε. Όχι γρήγορα αλλά χαλαρά και αργά ή σε μορφή γρήγορης βάδισης. Στόχος μας είναι να τρέξουμε για να ασκηθούμε και όχι να διοργανώσουμε αγώνες δρόμου μέσα στο σπίτι…

-Σχοινάκι
Και πάλι απομακρύνουμε τα έπιπλα αλλά και τα διακοσμητικά που είναι εύθραυστα. Παίρνουμε ένα σχοινάκι για κάθε παιδί ανάλογα με το ύψος του, παίρνουμε ένα και εμείς και ξεκινάμε δίνοντας το πολύ καλό παράδειγμα. Είναι διασκεδαστικό και τα παιδιά δεν πρόκειται να το βαρεθούν ποτέ. Σε ποιο παιδί αλήθεια δεν αρέσει να χοροπηδάει με τις ώρες. Εδώ αρέσει σε εσένα… παραδέξου το!

-Χούλα χουπ
Ειδικά τα κοριτσάκια λατρεύουν το χουλα χουπ. Πάρε μερικά σε διάφορα χρώματα και δείξε τους πώς να λικνίσουν τα κορμάκια τους προκειμένου να ισορροπήσουν με τη μέση τους το χούλα χουπ. Θα έχει πολλή πλάκα μέχρι να εξοικειωθούν. Πάρε φωτογραφική μηχανή για να κρατήσεις τις απογοητευμένες, αγανακτισμένες ενίοτε και εκνευρισμένες φατσούλες τους. Στο τέλος θα το λατρέψουν, θα το μάθουν και θα κάνουν και έξτρα κόλπα.

-Μονόζυγο
Το μονόζυγο πάλι το προτιμούν κυρίως τα αγόρια αφού λατρεύουν να κρεμιούνται από οπουδήποτε σαν τις μαϊμούδες. Στερέωσε καλά ένα μονόζυγο κάτω από τα κουφώματα μιας πόρτας ή σε όποιο άλλο σημείο στο σπίτι σε βολεύει και βοήθησέ τα ώστε να κάνουν τις τρέλες τους σ’ αυτό. Γυμνάζουν πολύ καλά χέρια πόδια και παράλληλα τεντώνεται ο κορμός τους.

-Στατικό ποδήλατο
Τα παιδιά που είναι άνω των 12 ετών μπορούν να γυμναστούν και στο στατικό ποδήλατο. Το στατικό ποδήλατο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Δεν είναι παιχνίδι προφανώς, όμως είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να γυμναστεί όλη η οικογένεια μέσα στο σπίτι. Ένας ένας με τη σειρά!

Share This
2 Comments
  1. […] –Παιχνίδια που γυμνάζουν το σώμα Σε προτεραιότητα θα πρέπει να βάλετε τα παιχνίδια που ταυτόχρονα γυμνάζουν και το σώμα. Στερεώστε στην πόρτα ένα μονόζυγο και βοηθήστε το παιδί σας να κάνει μερικές ασκησούλες που θα βοηθήσουν τα χέρια και την πλάτη του. Πάρτε ένα χουλαχουπ και προτρέψτε το να κάνει κινήσεις για να γυμνάσει τη μέση του. Πάρτε του ένα σχοινάκι για τρελό χοροπηδητό που γυμνάζει και τα πόδια. Μην παραλείψετε και τη μεγάλη μπάλα της yoga με την οποία μπορεί να γίνει τρελό και σωστό για την εκγύμναση του παιδικού σώματος παιχνίδι. […]

  2. […] –Παιχνίδια που γυμν… Σε προτεραιότητα θα πρέπει να βάλετε τα παιχνίδια που ταυτόχρονα γυμνάζουν και το σώμα. Στερεώστε στην πόρτα ένα μονόζυγο και βοηθήστε το παιδί σας να κάνει μερικές ασκησούλες που θα βοηθήσουν τα χέρια και την πλάτη του. Πάρτε ένα χουλαχουπ και προτρέψτε το να κάνει κινήσεις για να γυμνάσει τη μέση του. Πάρτε του ένα σχοινάκι για τρελό χοροπηδητό που γυμνάζει και τα πόδια. Μην παραλείψετε και τη μεγάλη μπάλα της yoga με την οποία μπορεί να γίνει τρελό και σωστό για την εκγύμναση του παιδικού σώματος παιχνίδι. […]

Leave a Comment