Παντομίμα για παιδιά: ένα παιχνίδι σύμμαχος της νοητικής ανάπτυξης

Παντομίμα για παιδιά: ένα παιχνίδι σύμμαχος της νοητικής ανάπτυξης

Οι ειδικοί συνιστούν την παντομίμα για τα παιδιά ως ένα παιχνίδι που βελτιώνει την εκφραστική ικανότητα του παιδιού μέσω της κίνησης. Παράλληλα είναι και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορεί να απασχολήσει όλη την οικογένεια το απόγευμα του Σαββάτου ή να πρωταγωνιστήσει στο παιδικό party!

Η παντομίμα είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης και δεν θα χρειαστείτε τίποτα για να παίξετε παντομίμα πέρα από τη φαντασία σας. Το σιωπηλό αυτό παιχνίδι βοηθά το παιδί να εκτονωθεί, να διασκεδάσει, να γυμναστεί με τρόπο φυσικό, να δοκιμάσει τις κινητικές του ικανότητες, να εξασκήσει τόσο τη μνήμη του όσο και τη σκέψη του.

Η παντομίμα είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν τα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα νήπια μπορούν να περιγράψουν ζώα, φυτά ή αντικείμενα. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να περάσουν και στους τίτλους παραμυθιών, κινουμένων σχεδίων και τραγουδιών που τους αρέσουν. Οι λέξεις και όλα όσα βάζουμε τα παιδιά να περιγράψουν πρέπει να είναι αντίστοιχα των γνωστικών τους ικανοτήτων. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τα παιδιά αλλά να τα προτρέψουμε να διασκεδάσουν με τρόπο εποικοδομητικό για τη νοητική τους ανάπτυξη.

Share This
1 Comment
  1. […] –Παντομίμα Η παντομίμα είναι ένα ωραίο οικογενειακό παιχνίδι που ακονίζει το μυαλό του παιδιού. Η παντομίμα είναι ένα παιχνίδι που οι ειδικοί συνιστούν για την βελτίωση της έκφρασης του παιδιού. Παίζοντας καταφέρνει να εμβαθύνει σε έννοιες και να ανακαλύψει νέους τρόπους να τις εκφράσει. Σκέφτεται, δοκιμάζει, περιγράφει και ανακαλύπτει. […]

Leave a Comment