Τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για παιδιά 2 ετών

Τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για παιδιά 2 ετών

Ένα παιδί 2 ετών είναι σε μια πολύ παράξενη κομβική ηλικία. Υπερδραστήριο, έχει μόλις αρχίσει να συνειδητοποιεί τον κόσμο και να αντιλαμβάνεται πράγματα με απίστευτη ταχύτητα. Ένα παιδί 2 ετών έχει περιέργεια για οτιδήποτε νέο και άγνωστο. Ποια είναι όμως τα παιχνίδια εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτά τα παιδιά; Ποια είναι τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια για παιδιά 2 ετών; Υπάρχουν παιχνίδια που να τα διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να τα γυμνάζουν ή να δουλεύουν με το μυαλό τους και τη γνωστική τους ικανότητα;

-Ποδηλατάκι
Το ποδηλατάκι είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι για παιδάκια 2 ετών. Τους αρέσει πολύ το ότι κινούνται με ταχύτητα μέσα στον χώρο ενώ ταυτόχρονα κουνάνε τα πόδια τους. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία έχουν περίσσεια ενέργειας που κάτι πρέπει να την κάνουν. Με το ποδηλατάκι εκτονώνονται και ταυτόχρονα γυμνάζονται.

-Τα τουβλάκια για μικρούς οικοδόμους
Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών από 2 ετών και πάνω είναι τα τουβλάκια. Ταιριάζοντας σχήματα και χρώματα, μαθαίνουν να φτιάχνουν όμορφες κατασκευές όπως σπίτια, γέφυρες και ό,τι άλλο ορίσει η φαντασία τους. Στην αγορά υπάρχουν και τουβλάκια λούτρινα ή τουβλάκια με αριθμούς και γράμματα για την εισαγωγή του παιδιού στον κόσμο της γνώσης!

-Παιχνιδάκια για το μπάνιο
Όλα εκείνα τα παπάκια, καραβάκια, χταποδάκια που απευθύνονται στην ώρα του μπάνιου, δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να ξεγελάσεις το παιδί και να το βάλεις στη μπανιέρα χωρίς γκρίνιες. Στα παιδιά αρέσει πραγματικά να οδηγούν το καραβάκι τους μέσα στο νερό ή να μιμούνται το παπάκι την ώρα του μπάνιου.

-Παιχνίδια που παράγουν ήχους
Όλα τα παιχνίδια που παράγουν ήχους προκαλούν την έκπληξη των παιδιών και τροφοδοτούν την περιέργειά τους. Υπάρχουν παιχνίδια που το παιδί μπορεί να σέρνει μαζί του καθώς διαθέτουν ρόδες ή άλλα παιχνίδια που μοιάζουν με μεγάλους πίνακες με πολλά κουμπιά. Ας μην ξεχνάμε πόσο αρέσει στα παιδιά να πατούν κουμπιά. Η έκπληξη από τον θόρυβο που ακούνε και φυσικά το ότι συνδυάζουν τους ήχους με ζωάκια ή οτιδήποτε άλλο καινούργιο για τα ίδια, τους δίνει πολλή χαρά.

-Τα λούτρινα τα απαλά και χαδιάρικα
Ποιο παιδάκι αυτής της ηλικίας όση ενέργεια και αν έχει, όση περιέργεια και αν εκδηλώνει καθημερινά, δεν λατρεύει τα χαδιάρικα λούτρινα. Τα λούτρινα αρκουδάκια, σκυλάκια, λαγουδάκια και ό,τι άλλο είναι η παρηγοριά τους όταν γκρινιάζουν από νύστα ή όταν δεν ξέρουν τι θέλουν. Μάλιστα, πολλά παιδάκια επιλέγουν ένα λούτρινο ζωάκι ως αγαπημένο τους και το σέρνουν μαζί τους ό,τι και αν κάνουν. Είναι πολύ γλυκό και όσα λούτρινα και αν έχει, δεν θα πει ποτέ όχι σε ένα ακόμα. Μπορεί να δείχνει ζωηρό και απείθαρχο αλλά ένα παιδάκι 2 ετών παραμένει μωρό και θέλει τις στιγμές του της απόλυτης τρυφερότητας.

Share This

Leave a Comment