Παιχνίδια για παιδιά 12 – 18 μηνών

Παιχνίδια για παιδιά 12 – 18 μηνών

Ένα παιδάκι 12 ως 18 μηνών αρχίζει να δοκιμάζεται με τις κινητικές ικανότητές του αλλά και με την έκφρασή του. Τι θέλει σ’ αυτή τη φάση; Τα πάντα! Να τρέξει, να παίξει, να δοκιμάσει το μυαλό του και να διασκεδάσει. Επιλέξτε παιχνίδια με τέτοια στόχευση. Μην τα αφήνετε να βαριούνται και κυρίως μην τα εγκλωβίζετε σε παιχνίδια που θα τα κρατούν καθισμένα στον καναπέ ή προσηλωμένα στην οθόνη ενός tablet. Ας δούμε μερικές προτάσεις παιχνιδιών για παιδιά 12 έως 18 μηνών.

-Τηλέφωνο με ήχους και ζωάκια
Το παιδί έχει τη δυνατότητα να πατήσει τα κουμπιά και να ακούσει τους ήχους. Μπορεί ακόμη να διευρύνει το λεξιλόγιό του μαθαίνοντας τα ζωάκια. Φυσικά μαθαίνει τους αριθμούς και βγάζει τα απωθημένα του πάνω στο τηλέφωνο αφού μιμείται τους μεγάλους όταν κάνουν μια τηλεφωνική κλήση. Ξέρετε πόσο αρέσει στα παιδιά να μιμούνται!

-Ποδηλατάκι ή στρατούλα
Σε αυτή τη φάση της ζωής τους, τους αρέσει πολύ να τρέχουν και να παίζουν. Ένα ποδηλατάκι θα τα ευχαριστούσε πραγματικά πολύ αφού τους δίνει τη δυνατότητα να εκτονωθούν και να γυμνάσουν το σώμα τους!

-Παιχνίδια κατασκευών
Τα παιδάκια σε αυτήν την ηλικία θέλουν να κατασκευάσουν οτιδήποτε βλέπουν και τους αποσπά την προσοχή. Ένα δέντρο ή ένα σπίτι… Είναι τρόπος έκφρασης για τα παιδιά οι κατασκευές και μπορούμε να μάθουμε πολλά από το τι κατασκευάζουν, για τον τρόπο σκέψης τους και την ψυχοσύνθεσή τους. Όλα τα τουβλάκια και τα παιχνίδια κατασκευών είναι απαραίτητα και θα τα παίζουν ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

-Πίστα για αυτοκινητάκια ή τρενάκι
Ενισχύει τη φαντασία των παιδιών. Στήνοντας μια τέτοια πίστα, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία ενός αυτοκινήτου ή τρένου, κάνοντας παράλληλα σενάρια και πλάθοντας ιστορίες για το πού πάει το αυτοκινητάκι…

-Εκπαιδευτικό tablet
Έχουν τραγουδάκια, φωνές ζώων, ήχους της πόλης αλλά και χρώματα, αριθμούς, γράμματα. Το παιδί μπορεί να μάθει φράσεις και να ακούσει χαρούμενους μουσικούς ήχους. Μάλιστα, σε κάθε τι που εξερευνά ή δοκιμάζεται, επιβραβεύεται για τις προσπάθειές του.

Share This

Leave a Comment