Παιχνίδια με αριθμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Παιχνίδια με αριθμούς για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ο πιο ωραίος και διασκεδαστικός τρόπος προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με τους αριθμούς και να μπουν στον μαγικό κόσμο των μαθηματικών, είναι με το παιχνίδι. Φαντασία χρειάζεται και τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Όλα μεταφράζονται σε αριθμούς και κάπως έτσι μπορείτε παίζοντας, να μάθετε στα παιδιά να μετρούν, να προσθέτουν, να αφαιρούν, να πολλαπλασιάζουν… Ας δούμε μερικά παιχνίδια με τους αριθμούς.

Μετρήστε με ρυθμό κάνοντας διαφορετικές κινήσεις στις μονάδες και στις δεκάδες. Μπορείτε να τους δείξετε να χτυπούν εναλλάξ τα πόδια στις μονάδες ή να χοροπηδούν στις δεκάδες.

Δείξτε τους πώς να μετρούν αντίστροφα. Από το 10 ως το 0 για παράδειγμα. Και πάλι ρυθμικά και με την αγωνία να κορυφώνεται… Τι θα γίνει όταν φτάσουμε στο 0;

-Παίξτε παιχνίδια με κάρτες. Εκείνος που θα σηκώσει την κάρτα με τον μεγαλύτερο αριθμό παίρνει την κάρτα του άλλου. Νικητής είναι όποιος καταλήξει να έχει τις περισσότερες κάρτες.

Ανακατέψτε τα τουβλάκια με τους αριθμούς και ζητήστε τους να τα βάλουν στην σωστή σειρά αρίθμησης.

Παίξτε Bingo μαζί με το παιδί σας και τους φίλους του. Κάθε παιδί έχει μπροστά του μια κάρτα με αριθμούς από το 1 έως το 5 αρχικά και έως το 10 στη συνέχεια. Υπάρχει ένα ζάρι με τα σύμβολα αυτών των αριθμών στις πλευρές του καθώς και μια πλευρά κενή. Επίσης υπάρχει και ένα καλαθάκι με κόκκινα χαρτάκια. Κάθε παιδί ρίχνει το ζάρι. Αν τύχει έναν αριθμό που τον έχει στο χαρτί του τότε τον καλύπτει με ένα κόκκινο χαρτάκι. Αν τύχει έναν αριθμό που ήδη έχει καλύψει τότε παίζει ο επόμενος. Αν τύχει την κενή πλευρά του ζαριού τότε πάλι χάνει τη σειρά του και παίζει ο επόμενος. Κερδίζει όποιος καλύψει όλους τους αριθμούς που έχει στην κάρτα του και κάνει ΒΙNGO!

Χρωμάτισε το ζωάκι! Κάθε παιδί έχει μπροστά του ένα ζωγραφισμένο ζωάκι, που πάνω του είναι γραμμένοι αριθμοί. Το κάθε παιδί ρίχνει το ζάρι και αν τον αριθμό που θα φέρει τον έχει στο ζωάκι του τότε τον χρωματίζει. Κερδίζει όποιος χρωματίσει πιο γρήγορα το ζωάκι του.

Share This

Leave a Comment