Παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας στο κήπο

Παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας στο κήπο

Ο ερχομός της Άνοιξης –αν εξαιρέσουμε κάτι ξαφνικές μπόρες- σιγά σιγά θα αρχίσει να μας βγάζει στον κήπο ή στην αυλή. Αρκετοί θα κάνουν εκεί τις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις ενώ για άλλους θα είναι η καλύτερη λύση για να παίξουν τα παιδιά τους ξέγνοιαστα ενώ ταυτόχρονα παίρνουν τον αέρα τους. Ας δούμε μερικά παιχνίδια που μπορείτε να τα προτρέψετε να παίξουν. Αν θέλετε μπορείτε να συμμετέχετε κιόλας.

-Ταίριαξε τα όμοια

Είναι το γνωστό παιχνίδι μνήμης, με τη διαφορά ότι οι κάρτες σε αυτήν την περίπτωση είναι τεράστιες και ακουμπισμένες στο γρασίδι ή στα πλακάκια της αυλής. Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα μόνοι σας με σκληρό χαρτόνι και μπογιές. Προκαλέστε τους όλους στην οικογένεια να προσπαθήσουν να βρουν δυο όμοιες κάρτες. Νικητής φυσικά είναι αυτός που θα καταφέρει να ταιριάξει τα πιο πολλά όμοια.

-Το κολιέ του φλαμίνγκο

Για αυτό το παιχνίδι, θα χρειαστεί να καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια. Κάπως έτσι, ή θα αγοράσετε ένα διακοσμητικό φλαμίνγκο σε μεγάλο μέγεθος ή θα το φτιάξετε εσείς. Δεν είναι πολύ δύσκολο. Θα χρειαστείτε κατ’ αρχήν το πατρόν του φλαμίνγκο και κάποιο εύκαμπτο, μαλακό υλικό που θα μπορούσε να είναι και σφουγγάρι ή απλώς να το φτιάξετε από χαρτόνια. Βάψτε το ροζ, ζωγραφίστε του ράμφος και άλλα χαρακτηριστικά. Ακόμη θα χρειαστείτε μερικά χούλα χουπ. Όποιος καταφέρει να περάσει από απόσταση το χούλα χουπ στον λαιμό του φλαμίνγκο, έχει νικήσει.

-Ο στόχος

Ο στόχος που θα παίξετε στον κήπο, δεν είναι ανάγκη να είναι εκείνος με τα βελάκια, αν φοβάστε τους τραυματισμούς. Μπορείτε να δοκιμάσετε έναν εναλλακτικό στόχο, όπως να στερεώσετε σε κάποιο δέντρο άδεια κουτάκια αναψυκτικών ή άλλα αντικείμενα που δεν σας απασχολεί αν θα πέσουν κάτω και σπάσουν. Ο στόχος είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που σχεδόν πάντα το ξεκινάμε με την υπόσχεση του ενός γύρου και μας παίρνει η νύχτα. Είναι σχεδόν εθιστικό.

-Το τεράστιο Jenga

Φτιάξτε ένα Jenga με μεγάλα κομμάτια ξύλου που θα κόψετε και θα χρωματίσετε εσείς. Αν το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα 10 εκ. σε μήκος και τα 4 σε πλάτος, τότε είναι λειτουργικό και εύχρηστο για παιχνίδι κήπου. Τοποθετήστε το στο τραπέζι του κήπου και ξεκινήστε το παιχνίδι… Είναι σαφώς δυσκολότερο από το άλλο με τα μικρά κομμάτια και γι’ αυτό έχει πλάκα. Προσοχή μόνο, καθώς τα κομμάτια του ξύλου είναι αρκετά μεγάλα, καλό είναι να μην κάθεστε γύρω από το τραπέζι και να μην επιτρέψετε στα παιδιά να είναι πολύ κοντά όταν το Jenga θα καταρρέει…

Share This

Leave a Comment